Përbërësit: 400 gr miell, 300 gr sheqer, një pako kakao, 5 vezë, 100 gr gjalpë, 100 ml qumësht, maja me vanilje për ëmbëlsira.
Përgatitja: Ndajmë vezët, të bardhat veç nga të verdhat, të verdhat i rrafim me 200 gr sheqer, pastaj hedhim miellin, qumështin dhe i përziejmë deri sa të bëhet një masë. Ndërkohë të bardhën e vezës e rrahim me gjysëm luge kafeje kripë, deri sa të bëhet shkumë e palëvizshme. Pastaj vëmë gjalpin në zjarr dhe e lëmë të shkrijë, shtojmë kakaon dhe vazhdojmë ta trazojmë deri sa të bëhet si krem. Marim kremin e formuar dhe e hedhim tek të bardhat e vezës, vazhdojmë t'i përziejmë mirë, shtojmë dhe pjesën tjetër që krijuam nga të verdhat e vezës, dhe i përziejmë të gjitha mirë deri sa të bëhet një përzierje e njëtrajtshme. E fusim në furrë dhe për 20 min.
Nëse doni ta zbukuroni nga jashtë:
Marrim 100 gjalpë, një pako kakao, pjesë çokollatash të vogla ose zbururime të tjera ëmbëlsirash, e shkrijmë gjalpin bashkë me kakaon që të bëhet kremi, e pastaj ja hedhim sipër kekut mbasi e kemi nxjerrë nga furra, sipër kremit hedhim dhe copat e çokollatës ose zbukurimet e tjera sië e shihni në foto.
Përgatitja: Ndajmë vezët, të bardhat veç nga të verdhat, të verdhat i rrafim me 200 gr sheqer, pastaj hedhim miellin, qumështin dhe i përziejmë deri sa të bëhet një masë. Ndërkohë të bardhën e vezës e rrahim me gjysëm luge kafeje kripë, deri sa të bëhet shkumë e palëvizshme. Pastaj vëmë gjalpin në zjarr dhe e lëmë të shkrijë, shtojmë kakaon dhe vazhdojmë ta trazojmë deri sa të bëhet si krem. Marim kremin e formuar dhe e hedhim tek të bardhat e vezës, vazhdojmë t'i përziejmë mirë, shtojmë dhe pjesën tjetër që krijuam nga të verdhat e vezës, dhe i përziejmë të gjitha mirë deri sa të bëhet një përzierje e njëtrajtshme. E fusim në furrë dhe për 20 min.
Nëse doni ta zbukuroni nga jashtë:
Marrim 100 gjalpë, një pako kakao, pjesë çokollatash të vogla ose zbururime të tjera ëmbëlsirash, e shkrijmë gjalpin bashkë me kakaon që të bëhet kremi, e pastaj ja hedhim sipër kekut mbasi e kemi nxjerrë nga furra, sipër kremit hedhim dhe copat e çokollatës ose zbukurimet e tjera sië e shihni në foto.
Nga: Anisa Bejleri
No comments:
Post a Comment