Wednesday, June 13, 2012

03 - Truffles

Përbërësit:
250g biskota të thata
150g miell arre kokosi
70g sheqer
300g çokollatë

Përgatitja: (30 min)
Si fillim shkrijmë çokollatën me pak ujë. Ndërkohë që shkrin çokollata me anë të një grirësi elektrik, grijmë biskotat (në pamundësi të grirësit, shtypim me dorë imtësisht). Pas kësaj, i hedhim në një enë ku bashkojmë edhe miellin e arrës së kokosit dhe sheqerin. I përziejmë mirë me pak ujë të vakët në mënyrë që përbërësit të formojnë një masë kompakte. (Masa nuk duhet të jetë e qullët)
Në një tavë të gjatë ose pjatancë të madhe shtrojmë një letër furre dhe sipër vendosim masën e modeluar në formë sferash dhe sipër hedhim çokollatën (ose i lyejmë me kujdes që mos prishet forma) dhe i fusim në frigorifer. Pas disa orësh truffles janë gati.
                                                                                             
                                                                                               Nga: Enxhi Xhoxhaj Skënderaj










No comments:

Post a Comment