Thursday, June 21, 2012

09 - Trufaqe

Trufaqe (ëmbëlsirë greke shumë e shpjetë dhe ekonomike)


Përbërësit: Një pako me biskota, arra ose bajame të grira imët, margarinë dhe kakao, kokrriza çokollate që hidhen nëpër pasta ose torta.


Pregatitja: Shkrijmë margarinën në një xhezve sa të ngrohet dhe i hedhim një lugë gjelle kakao. Në një enë vendosim biskotat e shtypura dhe i hedhim sipër masës që pregatitëm më lart. I hedhim dhe arrat e grira ose bajamet dhe i përziejmë mirë e mirë me dorë derisa të zbuten, por jo të qullen biskotat. Bëhet si masë e ngurtë. Më pas i bëjmë në formë rrumbullake sa nje grusht dhe i kalojmë nëpër kokrriza dhe më pas i vendosim në një tabaka dhe i fusim në frigorifer për 20 minuta sa të ftohen dhe janë shummmë të shijshme.


Nga: Ola Popi

No comments:

Post a Comment