Thursday, June 14, 2012

04 - Qofte me kunguj

Marrim 1kg kunguj, u qërojmë lëkurën imet (si karrotave) dhe më pas i grijmë në anën më të imët të rendes. I hedhim pak kripë që të lëshojnë lëngun dhe i lëmë të kullojnë. Ndërkohë, në një tas rrahim 2 vezë, shtojmë djathë të bardhë në copa të vogla, kopër, piper, rigon, majdanoz (vetëm gjethet) dhe 8-10 lugë gjelle miell. I shtojmë dhe kungullin e grirë dhe e perziejmë derisa të përftojmë një masë (pak më e plotë se brumi i petullave).

Në një tigan me vaj të ngrohur hedhim masa të vogla si sfera (sa një luge gjelle) dhe i skuqim.

Në vend të kungullit mund të përdoret spinaq. Shoqerohet me sallatë ose lloje të ndryshme salcash sipas dëshirës.


No comments:

Post a Comment