Marrim 1kg kunguj, u qërojmë lëkurën imet (si karrotave) dhe më pas i grijmë në anën më të imët të rendes. I hedhim pak kripë që të lëshojnë lëngun dhe i lëmë të kullojnë. Ndërkohë, në një tas rrahim 2 vezë, shtojmë djathë të bardhë në copa të vogla, kopër, piper, rigon, majdanoz (vetëm gjethet) dhe 8-10 lugë gjelle miell. I shtojmë dhe kungullin e grirë dhe e perziejmë derisa të përftojmë një masë (pak më e plotë se brumi i petullave).
Në një tigan me vaj të ngrohur hedhim masa të vogla si sfera (sa një luge gjelle) dhe i skuqim.
Në vend të kungullit mund të përdoret spinaq. Shoqerohet me sallatë ose lloje të ndryshme salcash sipas dëshirës.
Në një tigan me vaj të ngrohur hedhim masa të vogla si sfera (sa një luge gjelle) dhe i skuqim.
Në vend të kungullit mund të përdoret spinaq. Shoqerohet me sallatë ose lloje të ndryshme salcash sipas dëshirës.
Nga: Ani Kujofsa
No comments:
Post a Comment